Posts

Rindu Korea!!!

Image
Ok entri kali ni namanya entri malas nak menaip. So kita cuci mata tgk gambar keindahan alam ciptaanNya jelah ye hehe... kat bawah ni antara gambar2 pemandangan yg cantik di Korea pada musim luruh yg aku snap pada bulan November tahun lepas. Jom cuci mata! ;)
















[Review] BBQ Chicken Malaysia - Korea's No 1 Chicken Restaurant

Image
Hai assalamualaikum... first time nak buat review restoran / makanan ni. Baru2 ni pestime dapat merasa makan ayam goreng yg memang pemes kat Korea iaitu BBQ Chicken. Kalau korang nak tau BBQ Chicken dah bukak banyak cawangannya kat Malaysia ni. Korang boleh refer kat facebook page BBQ Chicken Malaysia ni or website BBQ Chicken. Bukak2 je website tu korang akan nampak muka mamat kacak Lee Jong Suk kat advertisement website tu hehe...



Aritu ak try makan BBQ Chicken ni kat IOI CIty Mall. Ak order set yang bawah ni, sedapppp!!! Nama set ni Gangjeong Chicken Set x silap. Disertakan dengan nasi, ayam gangjeong 4 ketoi dan ice peach tea. Sos kat ayam dia tu rasa pedas2 manis gituu i loike!!!. Memang aku rekemen set ni kalau korang nak datang BBQ Chicken ni. Tapi rege mahal ckit lah hampir RM20 untuk satu set tu bila dah campur tax sume ..but still berbaloi coz memang kenyang giler lepas tu. Maybe sebab nasi Korea or Jepon ni memang mengenyangkan kott..x sure la aku tapi selalu camtu la kalo …

Skirt Liana- A Must Have Skirt!

Image
Hai hai haiii! Assalamualaikum... Arini nak promot sikit pasal Skirt Liana. Alah yang macam si cantik manis Janna Nick pakai kat bawah tu? cantik kan?? Nampak ayu dan sopan jer..Boleh dipakai secara tuck in atau pakai macam biasa dipadankan dengan blouse atau shirt. Kalau sesiapa berminat nak dapatkan skirt cantik2 macam tu nanti bolehlah visit ig izyanmodesty ni ye. 
Skirt Liana boleh didapati dengan pelbagai warna menarik macam gambar2 kat bawah ni. Nak tengok lagi warna2 yang menarik kenalah follow and usha kat ig izyanmodesty dulu hehe...:






Bukan itu jer, korang boleh mintak untuk custom size (labuh dan pinggang) skirt korang tau. Harga pon berpatutan. Korang boleh refer details Skirt Liana seperti di bawah:
Material: Jersey  *Tak licin macam jersey bola *Jenis kain x berat tapi flowy *Easy to handle *Tak Tebal Tak Nipis

Tips Jimat Melancong ke Korea

Image
Yorobeun annyeong!!! hehehe... actually nak berkongsi lah ckit tips2 untuk org yg nak pergi ke Korea dgn bajet yg rendah seperti saya dulu hehe... Untuk sesape yg first time nak pergi sana & rasa macam nk jimat x nak amek tourist guide atau dalam kata lain melancong secara backpackers boleh sangat2 sebenarnya. Tapi sebelum pergi tu, kenalah prepare buat survey tentang tempat yg kita nak pergi tu serba sedikit jangan berani sangat main redahh jer hehe... So jom bace tips2 di bawah:


1) Tiket Flight
- Untuk tiket flight ni, kalau korang memang nak dapat tiket yg betol2 murah, korang memang kena rajin survey2 harga tiket flight. Pestime saya pergi dulu, bulan November 2013 saya dapat return ticket dgn harga RM700++ time tu mmg rasa dah murah sgt dah tu, then the second time pegi which is November 2014 saya dapat RM400++, murah giler kannn? sebab tu terus grab x pikir ape dah even terpaksa amek cuti tahun depan punyer sbb cuti dah habis haha... So tips dye kena selalu survey2 tiket mur…

Happy Anniversary Ma & Abah!!!

Image
Hari ni 5 Februari 2015, genap 27 tahun perkahwinan ma dan abahku. Angka tu sebenarnya sama dengan angka umurku yang bakal bertukar pada November tahun ni.. huhu...terasa tua sgt2 sudahh...hukhuk...papepon Selamat Hari Ulangtahun Perkahwinan diucapkan buat ma dan abahku yg tersayang!!! Moga ma abah bercinta sampai syurga. I love u both so mucho! Saranghae uri omma & appa <3 <3 <3 


Kahwin Kahwin Kahwin

Image
Setelah sekian lama x update tetiba pulak rasa nak update blog nie. Before nie memang rasa malas sangat2 nak update. dalam kepala cam banyak benda nak tulis tapi semangat nak menulis tu xde, n bila nak tulis rasa cam x best je ayat pastu x jadi nak sambung tulis haha...and arini tengah2 tengok cite the moon that embraces the sun tetibe je rasa nak menulis blog haha...boleh plak sambil tgk cite sambil duk menaip. Tajuk pasal kahwin?pehal plak xde tajuk lain ke nie?hmmm...ntah x tau nak tulis pasal ape sebenarnye hahaha...dalam otak banyak sangat topik nak tulis sampai xtau yg mana satu nak tulis dah haha...last2 tulis pasal kahwin pulak. kebetulan esok aku akan attend satu lagi kenduri kawan, coursemate kt uia dulu. Tu yg tetiba tengah melayan Kim Soo hyun, Jung Il Woo ngan Han Ga In pon boleh duk terpikir nak mengarang kat blog hehe...


Memang skang musim kawan2 sebaya mostly dah start bina masjid. Umur 25 memang waktu yg sesuai sangat2 tuk dorang kahwin (dorang jelah ye hihi...), seba…

Hijab. Let the Pictures Speak...

Image